Referat fra 40 års jubilæumstouren den 7.-10. oktober 2021 på Bornholm.

 

Tilstedeværende: SBM, CT, FN, FL, GBL, KSH, LPW.

Nærværende: JJ

Fraværende: Ingen

 

Hvor skal man næsten starte, og hvor skal man begynde?

4 dage på Bornholm i foreningens skød for at markere og festligholde socialt samvær og suverænt sammenhold igennem 40 år. En nærmest umulig opgave at forfatte et fuldgyldigt referat fra en sådan tur, men her er et forsøg på at genkalde bare lidt af noget af det, som referenten har i umiddelbar erindring. Somme gøremål kan være placeret på en gal dag, andre kan være glemte og flere er muligvis opdigtede - man håber på forståelse og tilgivelse og glæder sig til at høres andres gode udgaver ved kommende møder.

 

Torsdag den 7. okt.

Kl. 9.00 havde den gode CT indkaldt til samling på Bomporten, hvor alle foreningens medlemmer præcist til tiden og somme endda lidt før ankom forventningfulde og spændte på det forestående. Efter en god omgang bjørnekrammere fandt den glade forsamling plads omkring det velbedækkede bord, hvor en dejle kop tår kaffe med brød var den perfekte opstart på vores rejse. Stor tak til den gode fam. Tybrings for eminent morgen-komplet og som altid stor gæstfrihed.

Kl. ca. 10.00 var bilerne pakkede med folk og fæ og klare til afgang imod Ystad, hvortil vi nåede i god tid, inden færgen fløj imod Rønne. Lettere tåget men med nærmest havblik blev det sammen med en venlig øl - og vand til chaufførerne - fra den gode FL’s nærlager en yderst behagelig overfart og vupti nåede vi frem til Rønne.

Efter en god halv times promenade-kørsel syd over Bornholm landede forsamlingen trygt på Snogebæk Hotelpension, hvor vi efter udlevering af nøgler og værelser samledes udi det gode vejr omkring et par gode kander af det lokale øl. Nu var det jo ingen hemmelighed, men dog immervæk en uventet fornøjelse, at den vidunderlige fru Tybring i nattens mulm og mørke havde stået i køkkenet og frembagt en stor og pragtfuld portion af sine enestående pølsehorn. Bedre godbidder fås næppe, og sammen med endnu en kande øl - eller var det to - var vi allerede kommet godt i vej.

Naturligvis holdt vore chauffører lidt igen med drikkelsen, thi henad kl. 17.00 var der afgang imod Allinge, hvor Den store Fiskebuffet ventede på Nordbornholms Røgeri - og nu ved alle så, at der findes 2 røgerier i Allinge.

Buffet-en var som forventet fremragende og overvældende, og med en enkelt øl og ingen snapse var der til en afrundende dessert lige akkurat plads hos enkelte til en forfriskende gang soft-ice med drys. Var udturen en smuk og udsigtsfuld fornøjelse, så blev hjemturen en noget mere tåget oplevelse - og det var ikke alene den ene øls indvirkning. Men vi nåede da heldigvis alle tilbage til Snogebæk i god behold, og tågen fulgte med - også ind i referenten hukommelse. Fik vi godnat-øl? - gik vi direkte på GT-erne? - spillede vi kort? - gik vi til køjs? Måske lidt af det hele - om ikke andet må det med køjerne da være nogenlunde rigtigt husket.

Således må det være, når vi har flere dage i behageligt selskab - de mange festlige indslag og gøremål blander sig ofte lidt sammen, og enkelte vil muligvis falde i et sort hul for så evt. at dukke frem ved en senere forsamling - somme gange endda i en forbedret genfortælling.

 

Fredag den 8. okt.

Fredagen var selve jubi-dagen, og også og især her var der naturligvis talrige events at holde styr på. Morgenmad som noget af det første og her blev vi budt på en fornem buffet med alt, hvad man kunne ønske, og så småt blev alle klare til endnu en dejle dag i behageligt socialt samvær. Et stort program lå foran os, og første udflugtsmål var BornPark Minigolf i Østerlars, Gudhjem, hvor vi dog på vejen lige havde et stop i Nexø Brugs for at indkøbe noget HDMI-kabel til TV og remedier med tilbehør til GT.

På den flotte og udfordrende minigolf-bane blev der slået mangt et trylleslag og enkelte uheldige. Alle var vindere, men den gode FN var dygtigst af alle og blev kåret som årets Gudhjem-Champ, og de af hamselv medbragte flotte præmier blev således generøst videregivet til andre vindere. De gode FL og GBL tog hver én for holdet, imedens den gode FL løb med den samlede hovedpræmie.

Turen gik herefter imod Svaneke, hvor bryghuset bød os på en velfortjent og dejle frokost samt diverse gode smagninger af husets egne bryg og rigeligt med pommes. Endnu et gevaldigt gemytligt sted, værd at besøge og som alle steder på denne venlige ø med en yderst behagelig betjening. Herefter kørte kortegen atter retur imod Snogebæk og forberedelserne til den store jubi-galla.

Nu vil der sikkert atter være en kende rod i kronologien, men der skete altså også - vistnok - rigtig mange ting her fredag før jubi-galla-middagen, så i måske lidt tilfældig rækkefølge må nævnes: I lovning på no’le specielle jubi-øl forsamledes vi straks i vort tildelte mødelokale, og her - fik vi jubi-trøjer! Den gode LPW havde påtaget sig opgaven med at finde på og bestille, og det havde han naturligvis klaret med både bravour og kryds og slange. Her var vel nærmest tale om en ekvipage af et sæt med både T- og sweat-shirt i friske farver og med behørigt jubi-tryk - fornemt, fornemt.

 

Her ville jeg gerne have indsat billederne med vore jubi-trøjer, men det duer desværre ikke… - eller også kan jeg bare ikke hitte ud af det…

 

Så til jubi-øllene - her havde den gode FL virkelig været i kælderen og fundet gammelt guld. Desværre kan referenten ikke helt erindre alle mærker endsige de mange gode historier bag, men der var øl også med 40 år på bagen, der var hemmelige øl uden etiket og flere andre glade gensyn som f.eks med Serber Ardens. De fleste var ganske drikkelige, men en enkelt måtte dog skylles efter med en bette juleøl.

Samtidigt med dette - eller også var det imens - fremdrog den gode FN en tip13-quiz, hvor det skulle afsløres, hvorvidt og hvor godt foreningens medlemmer havde gjort sig bekendt med indholdet på vores hjemmeside. 13 sjove men også ganske svære spørgsmål, og det var så ikke vores webmaster, som at der vandt. Men her var vist flere andre, der også kunne tåle at få læst lidt op på lektien - festligt og fornøjeligt.

Og som om det ikke var quiz nok, så havde også den gode FL lagt sig i selen, og delt i 2 hold var det her alle tiders musik, der skulle placeres med titel, kunstner og årstal. Ledetråde kunne være medlemmers fødselsår, år for vore 13-ere, år for jubilæer og andre gode milepile. Gevaldigt underholdende og spændende og indimellem også irriterende, men et kæmpe og flot research-arbejde af den den gode FL. No’le var naturligvis bedre end andre til at huske og gætte, men igen var vi alle vindere på denne fornøjelige tur ned ad Memory Lane.

Herefter havde vi lige plads til en time på øjet og en udvendig skylle, inden den store jubi-galla-middag. En indvendig skylle i form af en god GT at varme op på, og så var det ellers til bords iført nye jubi-trøjer. Vor gode vært, Anders havde fået en nærmest  umulig opgave i helt at matche vore tidligere jubi-middage, men mad fik vi da. Det var vist noget med tun-mix på ananas, langtids-stegt oxe med flere sovse, og så en god choko-kage til dessert. Så er det straks nemmere at huske, at den gode CT havde medbragt en masse dejle vine samt port, og således blev det jo alligevel en gevaldig festlig jubi-middag. Nå ja - så havde vor lokale hus-poet igen fabrikeret endnu en glad jubi-sang, der blev afsunget i fornemt kor med hjælp også fra og til glæde for husets andre gæster. Det hele blev smukt afrundet af et par omgange Irish Coffee, og så var der ellers TV-bold og kortensspil og GT-ere til langt ud på de små timer. Helt igennem en fantastisk dag.

 

Lørdag den 9. okt.

Lørdag kom til os mere eller mindre stille, og lidt i spredt fægtning og etaper blev morgenmaden indtaget, efterhånden som folk mødte frem, og appetitten også så småt vendte tilbage. Vi havde ikke det helt store program foran os på denne dag, som primært skulle dreje sig vedrørende om VM-fodbold samt selve mødet. Ikke alle var lige friske fra morgenstunden, men enkelte fandt dog energien til en lille spadseretur i området, og ikke at man husker det tydeligt, men monstro ikke at det gode vejr fik lokket en enkelt kande øl eller to frem ved halv-ølve tiden.

Til frokost havde vi set frem til en livgivende omgang burgers med pommes et sted i Snogebæk, men den dertil udsete beværtning havde helt umotiveret bestemt sig for at holde lukket denne dag. Således gik det atter i fisk for os - denne gang på Snogebæk Røgeri, men det var nu også ganske glimrende. Således forfriskede efter en tur-retur gåtur var der fri leg på Hotelpensionen, hvor no’le tog en omgang Balut, somme gjorde klar til aftenens møde med TV-bold og tips, imedens andre bare slappede af i solen og andre igen mest i skyggen.

Stille og roligt nærmede vi os atter et aftensmåltid på Hotelpensionen, og jeg tænker da, at vi også denne gang nok varmede lidt op med de sidste rester af GT-er. Menuen stod på en god gang tyggevenlig suppe, og med gode kander af husets øl blev vi så småt klare til aftenes VM-kamp og dermed afgørelsen på jubi-kuponen og 1. etape og kåring af vindere. Kort fortalt huskes det, at vi vandt 4-0, og efter en mere spændende afgørelse for etapen kunne den gode FN kåres og hyldes som etapevinder, mens den gode GBL vandt æren som etapens Joker. Endelig kan vi via annalerne genkalde, at den gode CT havde flotte 1 11-er og 5 10-ere på jubi-opstillingen - dog blot til i alt 14,50 penge.

Og så har vi igen balladen… - sagde formanden noget spændende på mødet? - fik vi GT-er? - kom vi til kort? - gik vi til køjs? - om ikke andet endte vi nok til sidst med det sidste.

 

Søndag den 10. okt.

Søndag morgen var alle godt og vel brugte og mætte af indtryk, og efter endnu et fuldt morgenbord blev bilerne pakkede, og vi kunne sige pænt farvel og tak til Anders og Hotelpensionen og drage imod Rønne og den ventende færge. Efter en stille overfart kunne forsamlingen samles ved bilerne til et hjerteligt farvel og på gensyn næste gang, som jo vil være mødet hos den gode CT den 12. februar 2022.

Endnu en gang tak til alle for at være med til at gøre dette 40 års jubi-arrangement til endnu en minderig og værdig begivenhed i vor lille tippe-forenings historie.

 

Husket og refereret efter evne af sekretæren.