Referat fra generalforsamlingen lørdag den 2. februar 2019 hos den gode CT.

 

Til stede: Alle.

Fraværende: Ingen.

 

Finalen på denne 2. etape af vor lille tippeforenings 38. sæson blev på mange måder en spændende og skelsættende begivenhed, og selv om alle vore møder jo er historiske, så vil dette måske kunne finde en helt særlig plads i annalerne.

 

Den gode CT havde på vanlig gæstfri vis åbnet sine døre for endnu et møde, og vor glade mødevært havde gjort sit for at genfinde ånden fra det legendariske 13-er møde. Med udsigten til at møde ind til et bjerg af pølsehorn og ristet svinehud ankom foreningens medlemmer naturligvis i passende tid, og selv den gode SBM nåede såmænd frem, inden alle andre havde tygget helt af munden. Snart var alle samlede omkring det fristende sofabord, hvor formanden indsamlede de halve hunde og gjorde sit overvågningsudstyr klar til den grande finale - og hvilken finale, det skulle blive.

 

Inden de endelige resultater kunne bogføres, benyttede forsamlingen halvlegs-pausen til at afholde selve mødet - også og ikke mindst grundet de forventet tilhørende møde-øl. Her blev forsamlingen heldigvis ikke skuffet, idet den gode FL straks i vanlig gavmild stil fremtryllede flere eminente smagsprøver fra sit forhåbentlig uudtømmelige skatkammer. Formanden og kassereren kunne i samdrægtighed berette om en gevinstmæssig noget tyndbenet 2. etape, hvor mulktsene mere end gevinsterne desværre bestemte største og mindste potbidrag. Med en hidindtil uset og underbemidlet potkasse var bestyrelsen åben for forslag, og her var den gode FN heldigvis indkommet med et af slagsen - kunne vi måske være bedre tjent med et andet system? Den gode FN kunne fortælle, at vort hidtidige system med relativt få garderinger på trods af en samtidig teoretisk god garanti gennem de seneste mange sæsoner kun sjældent er faldet ud til vores fordel. Næppe helt og alene systemets skyld, men for at finde vejen til bare en smule gevinst uden samtidig helt at give afkald på de uanede højder kunne et system med lidt flere garderinger måske være sagen. Forslaget fandt gehør i forsamlingen, og vi vil nu fremover forsøge os med systemet 5-5-288. Ovenihatten vil dette system-skifte give os - som det mindste - mere end 100 rare penge pr. uge ekstra i den sultne potkasse - svarende til godt og vel 4.000 pr. sæson, hvilket er et større beløb, end vi længe har indtjent i gevinster. Som en ekstra - men forhåbentlig unødvendig - mulighed for at skaffe midler til potkassen besluttede forsamlingen ligeledes at tildele mulkt til opstillinger uden teoretisk chance for gevinst.

Næstkommende møde blev foreløbigt fastlagt til den 6. juli i Queensmill hos den gode GBL.

 

Herefter kunne forsamlingen spændt følge finalens afslutning, hvor opstillingen fra den gode FN på et tidspunkt lå på 2 fornemme 12-ere plus det løse til over 3.000 penge, men som dog til slut endte med 2 ellers fine 10-ere til i alt 34 penge. De halve hunde bør nævnes, hvor vi naturligvis fik de sikre 5 penge fra den gode SBM’s keno. Den gode FN havde spillet på 4 af 5 X-er efter 1. halvleg og havde de 3. Den gode FL havde spillet 2 af 4 kampe og ramte X-et i håndboldkampen, men desværre ingen andre. Den gode JJ havde spillet 3 kampe til X og havde dem alle, men desværre kun i pausen. Vi andre var knap så tæt på, men det var sjov at være med.

 

Bordets glæder kaldte nu så småt, og snart sad forsamlingen bænket og forventningsfuldt ventende på de gode sager fra køkkenet. Med risiko for at glemme det halve og huske resten forkert, så startede vi med en dejle laks på brød med peberrods-kræm, rosapeber og dild. Til hovedret nød vi no’le velsimrede oxe-stykker med oliven og dertil et helt nyt tilbehør i vores lille tippeforenings regi - vistnok kaldet perlespelt. Et overraskende og modigt valg men også med en ganske overraskende smag og konsistens, som kunne være et brugbart alternativ men ikke desto trods vel næppe en åbenlys konkurrent. Alle disse mundgodter blev naturligvis ledsaget af behagelige hvide og røde vine fra de varme lande. Dette overdådige måltid afrundedes med 2 glade Othello-lagkager - hvad ellers! - og dejle kaffe på forskellig vis.

 

Og så var der naturligvis også vores ærefulde æresbevisninger…

Den gode SBM var undervejs nær ved at miste sin ellers ret så fortjente Joker-hat, men ikke desto trods hjemtog han den dog ganske sikkert i enden. Fessor-hatten havde længe siddet sikkert på den gode JJ’s gyldne lokker, men hans duel igennem hele denne 2. etape med den gode CT endte sluttelig med en baghjulsafgørelse, hvor den gode CT kunne kåres og hyldes som en relativ glad og tilfreds Champ her på 2. etape.

 

Kort og GT kom på bordet, og pludselig var det godt op ad søndagen, og forsamlingen var efterhånden godt og vel grydeklare og takkede af og bød pænt tak og på gensyn.

 

Som fodnote kan det nævnes at denne sæsons sidste runde af PL og dermed sæson-finale er søndag den 12. maj.

 

Stor tak til den gode CT for dette gevaldige arrangement og også en stor tak for skønne møde-øl fra vor altid gavmilde sponsor.

 

Refereret efter evne af sekretæren.