Referat fra generalforsamlingen lørdag den 30. juni 2018 hos den gode GBL.

 

Til stede: SBM, CT, FL, GBL, JJ, KSH, LPW.

Fraværende: FN.

 

Så blev det glædeligvis atter tid til sommertræf og sæson-afslutning med tilhørende VM-bold i sommerhuset hos den gode GBL i Queensmill. Den gode FN havde desværre set sig nødsaget til at prioritere sit nærvær til et andet arrangement, og således var det denne gang kuns 4 glade storbane-golfere, som at der omkring middagstid fredag samledes til opvarmning i sommerhuset inden den store fredags-dyst. Vejret var naturligvis upåklageligt, og lidt i kl. 14 blev der tee-et ud til den spændende og til de fleste tider velspillede match, hvor især et smukt kontrolleret drive på godt og vel 250 meter fra den gode CT skal nævnes. Til siddende ovationer fra de sidst ankomne 3 medlemmer vandrede vore efterhånden noget dehydrerede golfere imod greenen på hul 18, hvor der efter 4 sikre puts blev trykket varme hænder og takket af efter en dejle dag på kontoret. Referenten er fra en anonym sponsor i al venskabelighed blevet opfordret til at nævne årets vinder, og her kan det bare siges én gang for alle - vor gode mødevært vandt alt, hvad han i denne weekend kom i nærheden af at kunne vinde.

Således velforsamlede kunne kortegen i nærheden af aftensmadtid bevæge sig imod sommerhuset, hvortil det skulle vise sig, at den gode JJ havde været behjælpelig med oprydningen i en lokal kantine og derved på forunderlig vis kunne fylde bordet med alskens rare delikatesser. En lille mangel kunne her måske være silden til snapsen, men dette kunne dog ikke afholde forsamlingen fra at fylde såvel små som småstore glas og udbringe behørige skåle til fælles bedste. Snart var alle velnærede og tilpasse, og den sjældent VM-bold-frie aften hengik herefter med kortenspil, kaffe og GT i passende mængder, inden det blev sengetid i god ro og orden.

Lørdag morgen oprandt med et utidigt vækkeur fra et henglemt telefonapparat, som vist kun ejeren selv kunne overhøre udi sit enestående festivaltelt under den åbne himmel. Et flertal i forsamlingen havde givetvis en anelse om, at telefonen kunne være placeret og med fuldt overlæg, men anklagen blev dog frafaldet grundet den fremskredne alder - også på telefonen. Morgenbordet blev indtaget, og så småt begyndte forsamlingen at finde sig selv igen og gøre sig klare til dagens og årets store Par-3 turnering udi golfens svære kunst. Atter havde solen fået sig et glimrende vejr at skinne i, og da den gode LPW desværre ikke følte for at have gode ben på dagen, kunne 2 x 3 glade småbane-golfere kridte skoene og pudse jernene og slå sig løs. Publikum fik fuld valuta for alle pengene - f.eks. en flot birdie fra den gode SBM til hele 6 points - men da alle scores var i hus, må det naturligt nævnes, at den gode GBL atter og igen var på det vindende hold - og at vi til næste års turnering nok må begrænse ikke mindst den gode SBM’s antal tildelte ekstra slag.

Køletaskerne var efterhånden blevet rigeligt tomme, så efter passende kulinariske indkøb i den lokale brugs medsamt halve hunde, kunne forsamlingen igen besætte den solfyldte terrasse i det gamle sommerhus. Inden lørdagens første gang VM-bold blev der lige tid til en lille morfar og et par spændende omgange Kongespil, hvortil det nys indførte VAR-system i høj grad fandt sin berettigede anvendelse - og behøver vi at nævne, at den gode GBL var kaptajn på det vindende hold? - det gør vi nok.

Solen havde efterhånden fået set det bedste af os, og forsamlingen kravlede i skygge, hvor vi ganske passende kunne holde møde og dermed retfærdiggøre de afventende og forventningsfuldt imødesete møde-øl. Den liflige strøm af behagelige smagsprøver fra De Forenende blev indimellem afbrudt af formandens og kassererens forsøg på relevante beretninger, hvor den rimelige indtjening, den pænt høje deltagelse og den

usædvanlige og spændende afslutning var iblandt af hovedpunkterne. Dette bragte os direkte til kåringen af 3. etapes vindere, og samme to gode tippere kunne herefter også modtage æren og folkets hyldest som sæson-vindere - den gode SBM som Joker og den gode GBL som ikke mindre fortjent Champ. Et kig i annalerne har vist, at hans fornemme snit her på 3. etape på hele 7,08 er ikke set bedre siden 3. etape i sæsonen ’03-’04, hvor den gode FN kunne fremvise et snit på hele 7,16.

Ingen indkomne forslag og under eventuelt blev beregningen af Op-til-1-eren diskuteret. Vedtægterne siger ”op- og nedrundet til nærmeste mulkt”, men forsamlingen foreslog en mere potkasse-venlig beregning, så fra kommende sæson vil vi udelukkende runde opad. Vedtægterne justeres herefter.

Næste møde blev fastlagt til endnu et forsøg på besøg hos den gode SBM, hvor den foreløbige dato hedder 27. oktober. Formandens fortvivlede forsøg på - grundet begrænsede indkvarteringsmuligheder - at aflyse det af flere ønskede åle-træf i Klubhuset blev pure afvist, og således kunne dagene omkring lørdag den 4. august muligvis give anledning til et besøg på Sydhavsøerne. Formanden vil tjekke op på mulige golftider og åleleverancer og festuge - og der kommer nok en rundmail. Kommende sæson, som jo er vor 38. i en ganske fortryllende række, ligger til opstart lørdag den 11. august i uge 32, hvor den gode JJ har serveretten.

Det var vist det, og herefter fortrak forsamlingen ind til den første af 2 spændende VM-kampe, hvorunder grill-mesteren fremtryllede meget velkomne pause-pølser med det hele. Flere halve hunde var i spil og næsten tæt på, men det smuttede til sidst, ligesom også lottoerne og nærmest chokerende også kenoen viste sig at være gevinstløse. Et par 0-rækker på lottoerne kan dog vise sig at være million-givende, når og om vor kasserer husker at tjekke dem hos Tippe-Tom på et tidspunkt.

Den 1. kamp sluttede 4-3 med farvel til Messi, og herefter gik køkkenchefen som altid kyndigt i gang med at forberede festmiddagen, imedens somme fandt plads til en omgang balut i aftensolen. Den eminent veltilberedte oxe, de nye danske og den velrørte bærnæse bragte stemningen op på uanede højder, og stofskiftet måtte atter på overarbejde. Kampen endte 2-1 med et farvel til hr. Smørhår, og begejstringen var selvsagt på højdepunktet. En lille jordbærkage forsvandt sporløs ledsaget af en kop kaffe on the rocks, hvorefter kortene og GT-erne igen blev fundet frem, inden vi alle måtte give fortabt og henlægge festen og vore trætte korpusser til de frastødende lokaler.

Søndag morgen oprandt lige så stille uden upassende vækkelse, og efter morgenbord og alm. oprydning kunne forsamlingen takke af og finde vejen retur til egne rækker.

 

Stor tak til den gode GBL og nu også Champ for dette storslåede arrangement med ekstraordinært fint vejr og også en sædvanlig stor tak til vor altid gavmilde sponsor.

 

Refereret efter evne af sekretæren.